Stickwick – en ny garnboutique

Hej Stickisar!

En ny garnaffär öppnar på nätet, igen? Det finns ju ganska många garnbutiker och webbutiker redan och vad skulle då vara unikt med denna. Vi har valt att fokusera på garner och naturliga fibrer som vi själva tycker om och som har tagits fram med ett hållbart tänk. Vi kommer berätta mer om hur vi gjorde när vi valde ut de leverantörer vi ville arbeta med i ett annat inlägg.

Stickwick.se

Den här garnboutiquen Stickwick.se kommer att formas som en samlingsplats för garnintresserade stickare och stickerskor runt om i landet. Bloggen kommer att fungera som ett magasin med idéer, designer, som stickdagbok, en del nyheter, intervjuer och andra ulligheter. Allt stick- och garnrelaterat såklart. Vi har börjat med fas ett som vi tänker är själva fibrerna, garnutbudet. Sedan kommer stickwick att utökas med både en eller fyra faser till som vi hoppas att ni ska tycka om.

Boutique eller affär, kanske butik

Vi har valt att kalla vår garnbutik för en boutique för att riktigt poängtera att det är kvalitet vi valt att jobba med och lite grann att markera känslan av hur det känns att gå in i en riktigt fin garnbutik. Vi vill fånga upp känslan redan innan kunden tagit steget in eller gjort klicket. Väl inne är känslan av äkta kvalitet och väl omhändertagna fibrer, oavsett om det är lammull, gotlandsull, merinoull eller shetlandsull, tydlig. Boutique betyder därför i våra ögon hög kvalitet och hållbar produktion och användning. Stickade plagg ska kunna vandra från generation till generation. Gör man smarta val behöver kvalitet inte förknippas med att det är större kostnader utan det gäller att leta efter rätt leverantörer och produkter i garnvärlden. Det är det vi gjort åt dig!

Känslan att klämma på ett garnnystan

Vi kommer göra vårt yttersta för att beskriva känslan man får i händerna och upplevelsen man får av våra garner. Vi har ett avsnitt på startsidan som heter Garnbeskrivningar. Där kan ni läsa våra beskrivningar av varje garnnystan eller härva. Det går ju inte uppleva en butik på nätet på samma sätt som i en fysisk butik. Alla har inte tillgång till en butik där man bor och ser nätbutiken som en tillgång. Då bemöter vi glappet och ger er våra beskrivningar istället.

Kommer vi skaffa en fysisk butik?

Vi har under vår uppstartstid fått många frågor på Instagram och Facebook om vi kommer att starta en fysisk butik också. Det ingår i en av de faser vi beskrev tidigare i inlägget. Just nu med Corona så har vi valt att inte ta det steget nu. Vi letar dock ständigt efter den rätta lokalen och skulle vår rätta boutique dyka upp så kör vi direkt. Annars har vi tänkt att ha popupbutik under somrarna och då blir den någonstans på Gotland. Alla nyheter kring oss lägger vi upp här och på våra sociala medier. Följ oss gärna där.

Ulliga kramar!

Wictoria

0
    0
    Din kundkorg
    Din kundkorg är tom