Yarnwick Edda Gotland Etelhem

129,00 kr

Yarnwick Edda Gotland Etelhem är ett ljuvligt garn och är handfärgat av Linda Fridholm som driver Handgjord lyx. Edda är färgad på Yarnwick Blenda gotland som är gjort av 50% gotlandsull och 50% merinoull. Det är i tjockleken fingering med 200 meter på 50 gram. Garnet som har en genuin, ullig och naturlig känsla i händerna gör din stickning till en sann stickglädje. Det är mjukt som merino, men har inte samma tajta spinning utan är luftigt och fylligt. Garnet är lättstickat och klifritt och eftersom garnet är märkt med OEKO-TEX Standard 100 så passar det väldigt bra att använda även till småbarn.

50% gotlandsull och 50% merinoull

50 gram

200 meter

2,5 mm – 3,5 mm stickor

23-28 maskor per 10 cm

Plaggen går att tvätta i tvättmaskin på 30° ulltvätt eller för hand, men undvik sköljmedel. Blötlägg inte plagget. Låt sedan plagget torka plant.

Handgjord lyx Linda Fridholm Stickwick yarn & design Yarnwick Edda gotland

I lager

Artikelnr: 8020009 Kategori:

Beskrivning

Yarnwick Edda Gotland Etelhem

Yarnwick Edda Gotland Etelhem är ett ljuvligt garn som är handfärgat av Linda Fridholm som driver Handgjord lyx. Edda är färgad på Yarnwick Blenda Gotland som är gjort av 50% gotlandsull och 50% merinoull. Ullen kommer från Europa, men vår dröm är att all ull ska komma från svenska gårdar i vårt närområde. Än så länge är det inte så stora lager vi har men vi ser till att de växer hela tiden. Det är i tjockleken fingering med 200 meter på 50 gram. Garnet som har en genuin, ullig och naturlig känsla i händerna gör din stickning till en sann stickglädje. Det är mjukt som merino, men har inte samma tajta spinning utan är luftigt och fylligt. Garnet är lättstickat och klifritt och eftersom garnet är märkt med OEKO-TEX Standard 100 så passar det väldigt bra att använda även till småbarn.

50% gotlandsull och 50% merinoull

50 gram

200 meter

2,5 mm – 3,25 mm stickor

25-28 maskor per 10 cm

Plaggen går att tvätta i tvättmaskin på 30° ulltvätt eller för hand, men undvik sköljmedel. Blötlägg inte plagget. Låt sedan plagget torka plant.

Handfärgade garner blir alltid lite olika och ingen härva är den andra lik. Ska du sticka en hel topp eller större projekt kan det vara en god idé att ha två nystan igång samtidigt och använda garnet varannat varv. Det kan också vara svårt att komplettera med garner färgade i en annan batch utan att få skiftningar i nyanserna.

Handfärgat av Linda Fridholm på Handgjord lyx

Vi har låtit Linda Fridholm handfärga vårt garn och gav henne helt fria händer. Linda har en stor erfarenhet av att handfärga garner. Hon har det konstnärliga seendet och en stark strävan efter den perfekta nyansen. Linda Fridholm är även känd för att skapa mönster vars design beskrivs som klassiskt vacker och stilren. Linda designar stickade accessoarer som vantar, sockor och mössor, ibland i flerfärgsstickning och ibland med ytmönster, med en stor detaljrikedom och med fin passform. Hennes Våga tee är ett fint exempel och den går att sticka i Edda eller Blenda. Du hittar mönstret här!

OEKO-TEX Standard 100

Yarnwick Blenda Gotland är OEKO-TEX märkt med Standard 100 som är en av världens mest kända märkningar för textilier som testats för skadliga ämnen. OEKO-TEX Standard 100 garanterar att garnet har testats för de strängaste kraven och gränsvärdena för en hög produktsäkerhet och därför passar garnet för spädbarn.

Yarnwick Blenda Gotland är framtaget med stor omsorg om djur, människa och miljö därför att det är mycket viktigt för oss. Ullen kommer enbart från Europa och vi har valt samarbetspartners med stor omsorg. Ullen som vi använder är självklart mulesing fri och vi skulle inte acceptera något annat!

Mönster

Vi designar egna mönster till våra garner och har flera stycken redo för teststickning. Du hittar dem här tillsammans med våra andra mönster.

Yarnwick

Yarnwick är Stickwicks egna garnmärke. Vi producerar garner man blir glad av och där fibrerna är både vegetabiliska och animaliska, friendly fibers kallar vi det. Vill du sälja Yarnwick Blenda Gotland 50/50 i din butik? Besök vår sida Yarnwick.se.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Yarnwick Edda Gotland Etelhem”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …

0
    0
    Din kundkorg
    Din kundkorg är tom